I mitt skafferi – Bipollen

Som bekant angriper cytostatikan inte bara cancercellerna utan även friska celler drabbas, däribland mitt immunförsvar.  För att klara av denna cancerstrid har det blivit prio 1 att varje dag försöka stärka mina kroppsliga soldater med så många bra näringsämnen det bara går. Detta resulterar i att jag har en hel del spännande i mitt skafferi! Så i hopp om att inspirera till lite stärkta friska celler och boastade immunförsvar tänkte jag nu öppna mina skafferidörrar för er.  Inte på vid gavel dock, det skulle bli för mycket på en gång.  Vi tar det lite peu om peu. Idag vill jag presentera en riktig goding som ligger mig varmt om hjärtat, nämligen Bipollen.

image

Bipollen är ett litet guldgult korn bestående av hanfröer och nektar från de växter som biet besökt. Denna guldklimp är  ett av naturens mest unika och kompletta födoämnen. Håll i er nu –  förutom 22 olika aminosyror innehåller bipollen också många enzymer och flavonoider samt åtskilliga mineraler. Dessutom är dess koncentration av vitaminer högre än i frukt och grönsaker! Detta är alltså ett litet superkorn som kan integreras i vardagsmaten på många olika sätt. Bipollenets relativt söta smak gör att det exempelvis passar utmärkt som strössel på smoothies, bakverk, morgongröten eller i sallader.
Jag vill dock passa på att varna er som är extremt allergiska mot bistick (kan ju kännas schysst); det finns risk att detta livsmedel i såfall kan ge en anafylaktisk chock. Vidare är bipollen ett väldigt närngsintensivt livsmedel som inledningsvis ibland kan ge huvudvärk, illamående och hudirritation. Men detta är inga effekter som jag har märkt av personligen!

image

Av ovanstående beskrivning kanske ni förstår varför bipollenet har en självklar plats i mitt skafferi! Går vanligtvis att finna i hälsokostaffärer och kan om inte annat beställas på internet (tex. här). Då stänger vi skafferidörrarna för den här gången. Men på återseende!

5 reaktioner på ”I mitt skafferi – Bipollen

  1. Ciao Anne, leggerti invade l’anima, è danzare e meditare allo stesso tempo, la pancia e il cuore sono in tumulto….grazie per questa tua condivisione….sono felice per come procedono le cure e sono felice per queste tue giornate di ‘sole’…..un abbraccio fortissimo…..

    Gilla

  2. Anne, jag tycker att dina kostinlägg är väldigt spännande, kan du inte skriva ett inlägg om vad antiinflammatorisk kost är, och hur och när du upptäckte den? Jag uppskattar i övrigt också alla dina anda inlägg, men blev lite nyfiken!

    Gilla

  3. Ping: I mitt skafferi – Açai | pantarei

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s