Förr eller senare exploderar jag

Det är alltså titeln på den bok jag läser nu när jag ligger härligt utslagen i soffan. Det är sällan jag läser en bok två gånger, men just den här är en av de exklusivt utvalda. Ett måste för alla bokälskare där ute!

image

”Förr eller senare exploderar jag” (av John Green) handlar om Hazel och Augustus, 17 respektive 18 år gamla. De träffas i en stödgrupp för tonåringar med dödlig cancer och blir vänner, snart mer.  Boken är väldigt fint skriven och jag tycker det är befriande att författaren tar upp något så förjävligt som cancer på det sättet han gör. ”Lika gripande som humoristiskt lättsam” står som det på baksidan och jag håller med. Det blev tårar och skratt om vartannat. Först var jag lite tveksam till att läsa boken nu när jag själv har cancer, men så fort jag började så uppslukades jag på ett positivt sätt. Den är underbar, så läs! Hoppas att filmatiseringen håller samma klass. Någon som läst boken eller sett filmen?

4 reaktioner på ”Förr eller senare exploderar jag

    • Åh, visst är den bra! Brukar också föredra att läsa böckerna, men är ändå lite nyfiken på filmen. Så om den har fått bra kritik kanske det blir en titt någon gång. Men först ska boken avnjutas för andra gången!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s