En hängig en

Usch, idag har varit en hängig dag. Halsont i kombination med sjukhusbesök och  tankar på en stamcellstransplantation som närmar sig med stormsteg. Ja, det gör att jag har haft lust med precis ingenting. Så dagen fick bli som den blev. På morgonen pallrade jag mig i alla fall iväg till sjukhuset för att genomgå kontroll av hjärta och lungor. Detta är standard när man ska göra en transplantation. Jag har även varit tvungen att kolla tänder och munhygien hos tandläkaren, detta för att minimera risken för infektioner när mitt immunförsvar tillintetgörs. Sjukhusbesöket idag gick i alla fall bra, allt verkade vara ok och tydligen har jag en väldigt fin kroppspulsåder. Sånt är ju alltid trevlig att höra.

På sjukhuset kom också tankarna. För när jag låg där på britsen och tittade på ultraljudsbilder av hjärtat slog det mig hur mycket jag tvingas utstå p.g.a. den här cancern. Ständigt märkt av nålstick, en slang precis under huden, kväljningar så fort jag befinner mig i en sjukhusmiljö, konstant trötthet, en uppsjö av mediciner, risk för framtida fysiska men (t.ex. hörselskador), skallighet, en kropp som inte är min, sannolik sterilitet, en alldeles för tidig konfrontation med livets ändlighet…Oftast går det bra, jag kämpar på och tar ett moment i taget utan att titta för mycket varken bakåt eller framåt. Men ibland invaderas jag av all den smärta som cancern har orsakat och orsakar. Och så får det vara.

Väl hemma från sjukhuset ägnade jag resten av dagen åt att fixa med diverse småsaker; jag har valt foton som ska framkallas och tas med till sjukhuset, lagt klart pusslet samt bakat en massa bröd. Imorgon har jag två roliga saker att se fram emot och förhoppningsvis har halsontet släppt tills dess. Låt det bli en dag när jag inte längre är en hängig en. Tills dess bjuder jag på en bild från dagens brödbak.

DSC_0892_090

Fröknäcke och två sorters mjukt bröd. Eko, laktos-, gluten- och sockerfritt. Recept kommer inom kort

Hoppas ni får en fin fredagskväll mina små stöttepelare!

4 reaktioner på ”En hängig en

  1. Åhh, vilken kämpe du är <3. Så stark, i det ändå så jäkla jobbiga..Har själv överlevt bröstcancer (5 år sedan). Och ska snart op bort en "onaturligt bucklig" äggstock…(god el elak) vet först efter op, så vill bara säga att jag får extra styrka bara av att läsa om dig o din positiva inställning till "allt". Jättekram o stor "spark i baken" inför stamcellstranspl.❤️👍🍀🍀🍀🍀

    Gilla

    • Tack för din fina kommentar, den både värmer och stärker något oerhört! Och vilken kämpe du måste vara, som har överlevt bröstcancer. Jag håller alla tummar och tår för att op går bra och att det inte är cancer! Stor kram på dig

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s