Sojabönsbiffar med quinoasallad

DSC_0880_121

Här kommer ett vegetariskt middagstips som inte går av för hackor! Behöver jag nämna att det är en rätt som får immunförsvaret att hurra?

Sojabönsbiffar (ungefär 8 st)
ca. 4,5 dl tillagade sojabönor (obs! måste läggas i blöt dagen före)
1 1/2 hackad gul lök
1-2 vitlöksklyftor (antal beror på huruvida man är ett vitlöksfan) 1
/2 tsk raps- eller olivolja

1 chiaägg (= 1 msk chiafrön+3 msk varmt vatten, blanda och låt stå i 10 min) 1
msk fiberhusk
(psylliumfröskal)
salt och peppar rosmarin (valfritt)
Ibland har jag också i lite citronsaft för att få en friskare smak.

Gör såhär:
Mixa bönorna tillsammans med lök, vitlök och lite olja. Blanda sedan i fiberhusk och kryddorna. Lägg slutligen i chiaägget och rör om. Forma biffarna med blöta händer. Stek tills bägge sidorna blir gyllenbruna, ca. 5 min/ sida.

Quinoasallad med citrondressing (2 portioner)
3 dl kokt quinoa
1/2 röd lök
soltorkade tomater
solrosfrön 
(valfri mängd)
1/2 – 1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
salt och peppar
valfritt salladstillbehör
fetaost (valfritt)

Gör såhär: Börja med att rosta solrosfröna i en stekpanna tillsammans med lite olja (stek tills de är gyllenbruna). Förbered sedan citrondressingen genom att blanda olivolja, citronsaft, vitlök, salt och peppar. Hacka sedan rödlöken och skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Blanda detta med den kokta quinoan och rör i dressingen. Servera tillsammans med valfria grönsaker (jag använde babyspenat, broccoli, tomater och groddar) och ev. några tärningar fetaost.

Smaklig spis!

2 reaktioner på ”Sojabönsbiffar med quinoasallad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s