V. 49

Idag skiner solen och jag ska strax bege mig ut på promenad. Vill köpa en del ingredienser också för idag känner jag mig pigg nog att ta en liten sväng om i köket. Blev sugen på att göra açaibollar (typ antioxidantvarianten av chokladbollar) och chiasylt. Vi får se om energin räcker, men ut ska jag i alla fall!

Innan jag beger mig så tänkte jag att vi skulle prata lite framtid. Mina behandlingar är gjorda och min vardag går nu ut på återhämtning med stort Å. Jag har siktet inställt på två preliminära datum som in läkare gav mig, ett i v. 48 när jag ska göra en ny PET-scan och ett i v.49 när jag ska få besked. Det är då jag ska sitta i väntrummet igen, bli inkallad på läkarrummet, försöka utläsa huruvida hans blick och tonfall indikerar positiva eller negativa besked. Ja, det är alltså då jag kommer få reda på om cancern finns kvar eller inte. Behöver jag säga att jag är så sanslöst nervös inför det?!? Jag vill bara få reda på svaret NU, samtidigt som jag absolut inte vill. Den ständiga ambivalensen.

Under november månad lever jag i ovisshet. Jag kan antingen noja mig gul och blå över att cancern finns kvar eller fokusera mindre på det och mer på saker som ger positiv energi. Försöka ta en dag i taget och vara i nuet. Det där med mental träning är något jag kämpar med varje dag. Kanske dags att skriva om det snart? Vill för övrigt dela med mig av några ord som sätter huvudet på spiken och har varit en hjälp för mig. Sinnesrobönen (inte för att jag är sådär väldigt religiös, men dessa ord skildrar precis det jag eftersträvar):

”Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.”

 DSC_0804_147Augusti, 2014

En reaktion på ”V. 49

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s