Dagns lunch – Grönsakswraps

image

Jag provade en ny grej i köket idag, nämligen grösakswraps. Jag som älskar att mojsa samman diverse godsaker (tänk taccos), blev direkt förtjust i denna veganska lunch som kan varieras i oändlighet. Du bestämmer själv vilka göttigheter du vill fylla din wrap med, såhär gjorde jag:

Ingredienser
Noriark
Salladsblad (t.ex. romansallad)
Gurka
Paprika
Avokado
Groddar (t.ex. alfalfa)
Rödlök
Tomater
Champinjoner
Raw ost (= 1,5 dl pinjenötter, 3/4 dl solrosfrön, 1 msk citronsaft, 1-1,5 dl vatten och 1/2-1 krm salt)
Chilisås (för den som vill ha en extra krämig wrap)

Gör såhär:

Raw ostBlötlägg pinjenötter och solrosfrön i ca 20 min. Mixa sedan alla ingredienser i en mixer så att det blir till en krämig ost. Om röran får stå i kylen en stund tjocknar den ytterligare. Du kan smaksätta osten om du vill, exempelvis med vitlök, gräslök, chili eller dill.

image

WrapsHacka alla grönsaker och fräs champinjonerna. Lägg salladsbladet i mitten på noriarket, bred ut osten och lägg sedan på avokadoskivor samt resterande grönsaker. Om du vill kan du ringla över lite röd chilisås eller smaksätta med färska örter och några  soltorkade tomater. När du fyllt wrapen med de ingredienser som du vill ha, så rullar du ihop den genom att fukta kanterna på noriarket med lite vatten och sedan trycka till.

Smaklig spis!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s