Daal

image

Häromdagen provade jag att göra daal (indisk linsgryta) för första gången och det visade sig bli en riktig hitt. Ja, rent utav fantastiskt gott om jag får säga det själv. Och då ska ni veta att jag inte är en hejare på matlagning (här hemma är det Luca som står för de flesta kulinariska upplevelserna), så det är helt och hållet receptets förtjänst. En lättlagad rätt som inte tar överdrivet lång tid att göra (ca. 40 min). Rekommenderas!

Ingredienser (4 portioner)
4 dl röda linser
400 ml kokosmjölk
400 g krossade tomater
2 dl vatten
2 morötter
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 msk riven, färsk ingefära
2 msk rapsolja
1 krm malen kanel
1 tärning grönsaksbuljong
1/2 tsk mald spiskummin
(1 tsk koriander, själv uteslöt jag dock denna krydda)
Salt
Lime

Gör såhär:
Hacka morötter, lök och vitlök. Fräs detta i olja i några minuter. Rör därefter ner riven ingefära, kanel, spiskummin och ev. koriander. Häll i linserna och blanda om ordentligt. Tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksbuljong och vatten. Låt det koka sakta under lock i 25-30 min. Smaka av med salt och lime. Servera med sallad och exempelvis ris, mathavre eller bulgur.

Buon appetito!

4 reaktioner på ”Daal

  1. Å ser så gott ut! Älskar när du lägger upp nya recept! 🙂 gjorde gröten som du la upp för någon dag sen, mycket god! Tänker på dig! ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s