Bakad sötpotatis

image

Nu var det ett tag sedan jag försökte mig på några spännande recept köket. Lägenhetsfixandet har liksom slukat all energi och matlagningen har mest blivit tråkig vardagsgöra. Men igår fick jag lust att ta på mig förklädet och byta ut standardrätterna mot något nytt. Resultatet blev en bakad sötpotatis med tofu- och fetaostkräm som nästan smälte i munnen.  Så den här rätten måste jag ju bara tipsa om! Väldigt lättlagad och med en fyllning som kan göras i många olika varianter. Här kommer receptet;

Ingredienser (2 portioner):
2 st sötpotatisar
125 g tofu
125 g fetaost
3 msk havregrädde (eller annan typ av matlagningsgrädde)
2 msk färskpressad citronsaft
gräslök
(efter behag)
rödlök (kan uteslutas)
peppar och salt 

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj sötpotatisarna, nagga dem med en sticka eller gaffel och baka dem sedan mitt i ugnen tills de blir mjuka (ca 1 timme). Medan potatisarna tillreds kan du förbereda fyllningen. Mixa fetaost, tofu, grädde och citronsaft. Smaksätt med gräslök, peppar och ev. salt. När potatisen är klar så skär ett kryss på ovansidan och tryck med tumme och pekfinger i botten så att den öppnar sig. Lägg en klick kräm i varje potatis och toppa med gräslök och ev. lite rödlök. Et voilà!

image

4 reaktioner på ”Bakad sötpotatis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s