Chokladbollar (vegan)

image

Efter en heldag på sjukhuset är det obeskrivligt skönt att komma hem. Få slå sig ner i soffan, sätta på serien och  försjunka sig i en annan värld ett tag. Kanske mumsa på någon gobit, så som skapelserna ovan. Igår gjorde jag en sats av denna trevliga chokladbollsvariant och det är jag glad för nu när kropp och sinne behöver pysslas om lite extra. Ja, det säger väl sig självt att det är ett recept som rekommenderas.

Ingredienser (ca. 12 – 14 st):
2 st mogna avokados
ca. 75 g mörk choklad (jag använde 85%)
1 msk kakao
1 tsk agavesirap (eller annan sötning så som stevia/honung)
1 krm havssalt
valfri topping (t.ex. kokosflingor, hackade nötter)

Alternativ: Chokladbollarna gör sig också bra med en skvätt kaffe i, så för dem som gillar kaffesmak kan det vara ett alternativ.

Gör såhär:
Mixa avokado till en slät smet. Smält chokladen och blanda sedan i den i avokadosmeten tillsammans med kakao, agavesirap och salt. Smaka av och tillsätt ev. mer sötning eller mörk choklad om det behövs. Låt sedan smeten stå i kylen i någon timme för att den ska få fastare konsistens. Forma därefter bollar och rulla i valfri topping. Förvara i kylskåp och avnjut.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s