Sorbet

image

Sommaren närmar sig med stormsteg. Naturen sjuder av liv, jag hör fåglarna sjunga en oavbruten sång och häromdagen gick jag en promenad i t-shirt. ”Den blomstertid nu kommer” poppar upp i huvudet, jag vill ha picknick på gräsplättar, jag vill cykla på knastrande grusvägar med en badhandduk över axeln. Jag vill svalka mig i skuggan, jag vill äta glass.  Och det var ju faktiskt vad jag tänkte skriva om nu – det där välbekanta glassuget som hör sommaren till.

Häromdagen, när jag gick min soliga t-shirtpromenad, så dök glasstanken upp och ville inte ge sig av även om jag försökte fokusera på blommor och bin och doften av syrén. Så jag lät glasstanken röra sig fritt, lät den snudda vid alltifrån krämiga kulor av pecannötkola med kolasås till läskande sorbet och fruktglasskombinationer i hembakta rån med grädde på toppen. Som den forna glassförsäljerska jag är (tre somrar i kiosken på Gullholmen), så var det ganska många glasskapelser som hanns med under promenaden. När jag kom hem var jag ju bara tvungen att göra verklighet av dessa tankar – det blev en sorbet. Och det jag ville säga med svamlet här ovan var att det kändes riktigt jäkla bra när jag satte mig på balkongen i bara armar och slukade den till fåglarnas oavbrutna sjungande.

Hallon och mangosorbet
Ingredienser (1 portion):
1 dl fryst mango
1 dl frysta hallon
1/2 fryst banan
en skvätt färskpressad citron, lime eller apelsin (kan uteslutas)

Alternativ: Välj dina egna favoritsmaker, det gäller bara att ha frusen frukt och en bra mixer. Du kan på olika sätt kombinera frukter som jordgubb, hallon, blåbär, banan, ananas, citron, apelsin, banan mm. Ingefära är också en spännande smaksättare. Ibland har jag i en pytteskvätt havregrädde för extra krämighet. Låt kreativiteten flöda!

Gör såhär:
Mixa ihop de frysta frukterna (jag använde min smoothiemaskin) och servera genast (bör ätas inom den närmsta halvtimmen). Pimpa gärna med valfri topping. Väldans enkelt och gott!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s