Bounties

Sommarsemestern bjuder på en del experiment i köket. Under arbetsveckorna har jag sällan tid, men nu passar jag på för både mat- och sötsaksfronten behöver uppdateras här hemma. Omväxling förnöjer. Häromdagen provade jag ett par bounties som blev sådär ”vattnas i munnen”-goda att jag bara måste dela med mig av receptet. Enjoy!

Bounties med jordgubbssmak 

Ingredienser (ca. 7 st)
5 färska dadlar
3 msk torkade, hackade jordgubbar (kan uteslutas / ersättas med annan torkad frukt)
1,75 dl kokosflingor
1 tsk kokosolja
0,5 dl kokosgrädde (den tjocka delen av kokosmjölken/kokosgrädden)
75 g mörk choklad (minst 70%)
En nypa salt

Alternativ: Lägg till 0,5 dl hackade nötter (t.ex. cashew) för extra crunch.

Gör såhär:
Mixa dadlarna till en slät massa med. Hacka eller mortla de torkade jordgubbarna till ett pulver (spara lite till garnering). Smält kokosoljan. Blanda samman dadlar, kokosflingor, jordgubbspulvret, kokosgrädde, kokosolja och salt. Forma massan till avlånga bitar, ställ in i frysen och låt stå ca. 20-30 minuter tills de blivit hårda. Smält chokladen och doppa bountybitarna i den. Garnera med torkade, hackade jordgubbar. Låt stelna och förvara i kyl eller frys.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s