Loppispremiär

I min värld finns det framförallt tre säkra vårtecken. När vitsipporna blommar. När gruset sopas bort och man kan åka inlines igen (nu var det visserligen ca. 12 år sedan jag åkte, men vissa barndomsminnen sitter som gjutna). Och givetvis, när utomhusloppisarna åter förgyller tillvaron! Ni som har hängt med ett tag vet att jag i princip börjar spontandansa så fort ordet loppis nämns. Det är liksom samba för själen. Ja, jag blir faktiskt lite som förbytt där på loppisen.  Samba-Anne och jägar-Anne tar över. De samexisterar medan jag orienterar mig fram i jakten på fynd. Sinnena skärps och med pokerface lägger jag upp mina prut-strategier. När de där riktiga fynden dyker upp så finns liksom inga moln på himlen. Det är som varm choklad med vispgrädde, som en snorklingstur bland färgglada fiskar, som första vårsolen, som när en ny säsong av favoritserien släpps. Allt det där på samma gång. Det är helt enkelt få stunder som slår en bra loppisdag.

I helgen var det alltså äntligen dags. Jag gjorde mig redo för premiärernas premiär. Men istället för att göra en lista på ”saker jag behöver” och preppa väskan med mynt och påsar, så samlade jag ihop alla galgar och belägrade hallen med 5 stycken flyttkartonger. Jag lockade ner föräldrarna från Göteborg och lyckades på så vis få tillgång till både bil, bord, klädstång och extra hjälp. Den här gången skulle det nämligen säljas – inte köpas. Tack vare Marie Kondo bör tilläggas (eller som Luca brukar säga: ”Det är den där Maries fel”). Jag gjorde ju en storrensning efter jul, vilket var välbehövligt med tanke på min loppispassion. Hur som helst, så här såg det ut när jag axlade försäljarrollen på premiären.


Det kunde ju ha varit lite varmare. Och låt er inte luras av ”prydligheten”. Bilden togs efter ungefär 1,5 timme när den värsta rusningen var förbi. Folk är som galna där på morgonkvisten.  Här hade jag t.ex. precis sålt min gedigna, 22 år gamla suddgummisamling.

Bjuder på ett litet smakprov av samlingen, här har ni ca. 10 %.

Om det är något jag har lärt mig genom åren så är det att aldrig underskatta konsumenterna, i princip vad som helst kan säljas på loppis. Mot slutet av förmiddagen så var det bara lite krafs kvar som skänktes till Emmaus. Därmed är loppispremiären gjord och ordningen återställd – min balkong ser återigen ut som en balkong och jag har en hel hög växelpengar till nya loppisfynd. Tummen upp!

3 reaktioner på ”Loppispremiär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s